Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BIJELO POLJE: PRILIKOM PADA NA NEOZBJEĐENOM GRADILIŠTU GRADSKOG TRGA DJEVOJČICA ZADOBILA PRELOM PODLAKTICE

BIJELO POLJE: PRILIKOM PADA NA NEOZBJEĐENOM GRADILIŠTU GRADSKOG TRGA DJEVOJČICA ZADOBILA PRELOM PODLAKTICE

Kako “Dan” saznaje, četvorogodišnja djevojčica T.V. umalo je prije dvije večeri stradala kada je pala na gradskom trgu u Bijelom Polju na otvorenom gradilištu pored ostataka Hadži Danušine džamije.

Kako “Dan” saznaje, četvorogodišnja djevojčica T.V. umalo je prije dvije večeri stradala kada je pala na gradskom trgu u Bijelom Polju na otvorenom gradilištu pored ostataka Hadži Danušine džamije. Djevojčica je zadobila povrede i ima otvoreni prelom podlaktice. Hitno je zbrinuta u Urgetnom centru bjelopoljske Opšte bolnice. Srećom djevijčica je izbjegla pad na armaturu koji je mogao biti tragičan. Roditelji djevojčice najavljuju krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj upravi.

– Ne interesuje me šta će da se radi sa gradskim trgom, ali mora ono što se radi na adekvatan način biti obilježeno i zaštićeno zaštitnom ogradom kako se nekom drugom djetetu ne bi desilo ono što se desilo mom djetetu. Ovdje na trgu boravi veliki broj djece i tu u blizini gradilišta igraju se ništa ne sluteći. Strašno je ovo što se desilo. Ostali su neobezbijeđeni šiljci armature, i ne smijem ni da pomislim šta je moglo da se desi da je pala na njih. I ovako dijete ima prelom podlaktice, a o traumama koje je doživjelo da i ne govorim. Tužićemo sve koji su za ovo odgovorni – kazali su ogorčeni roditelji djevojčice.

Zahtjev da se do 13. jula građanima vrati trg

Dio građana i Saveza boraca uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Petru Smoloviću sa predlogom da, kako su kazali, gradski trg bude vraćen u prvobitno stanje.

– Od Vas, gospodine predsjedniče Opštine Bijelo Polje, zahtijevamo, ako ste predsjednik svih građana bez obzira na vjersku pripadnost, da vratite građanima i popločate oskrnavljeni trg do 13. jula, kada slavimo Dan državnosti Crne Gore – istaknuto je u pismu upućenom Smoloviću.

BIJELO POLJE: PRILIKOM PADA NA NEOZBJEĐENOM GRADILIŠTU GRADSKOG TRGA DJEVOJČICA ZADOBILA PRELOM PODLAKTICE

U pismu se dalje navodi da su radovi na podnim fontanama na gradskom trgu “očigledno obustavljeni na inicijativu Islamske zajednice, koja sada skuplja potpise za obnovu džamije čiji su ostaci pronađeni na prostoru trga u Bijelom Polju”.

– Umjesto budućnosti, oni nam nude prošlost, da bi uništili suživot i toleranciju u ovoj mješovitoj sredini – istaknuto je, između ostalog, u pismu sa potpisima građana.

Podsjećamo, Islamska zajednica je za Bajram, uz dozvolu Odjeljenja bezbjednosti, na gradskom trgu organizovala veliki skup, a tada su sa gradilišta uklonjene ograde i drvene kućice. Nakon toga nekoliko dana ostalo je otvoreno i nezaštićeno gradilište na gradskom trgu. Juče ujutru u jutarnjim satima ponovo je na gradskom trgu postavljena zaštitna ograda, a u međuvremenu, na pločniku gradskog trga prolaznici su snimili zmiju.

Građani Bijelog Polja apeluju na predstavnike lokalne uprave da radove na gradskom trgu adekvatno obezbijede jer se veliki broj djece tu igra i, kako kažu, mogu da se dese neželjene posljedice.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović