Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZEJNILOVIĆ: DPS I SDP DA SE SLOŽE I ZAJEDNIČKIM SNAGAMA SUPROSTAVE VELIKODRŽAVNIM PROJEKTIMA

“Pozivamo DPS i SDP da pronađu najmanji zajednički sadržalac sa suverenističkim blokom i da, kako kaže, demokratske promjene za koje se zalažu vrše zajedno ili unutar tog bloka, a ne nikako van njega, jer se “na taj način daje vjetar u leđa tuđim velikodržavnim projektima”, kazao je potpredsjednik Bjelopoljske partije, Rifat Zejnilović.
On je istakao da je u stvaranju crnogorske nezavisnosti i demokratizaciji društva SDP-u takođe pripadaju velike zasluge.
“Međutim takvi doprinosi su bili mogući samo uz zajedničko djelovanje suverenističkog bloka. Mi želimo da Crna Gora jača, zato pozivamo SDP ali i DPS da međusobna neslaganja ostave unutar svojih ureda i da ih tamo rješavaju a da se u narednom periodu u potpunosti posvete Crnoj Gori i svim njenim građanima. Poznato nam je da su neslaganja unutar ove dvije partije nastala po pitanju Kraljičine plaže, Buljarice i nekih drugih lokalnih pitanja ali ako svojim nejedinstvom ugrozite državu onda nećete moći da se bavite ni Patkovom otokom a kamoli nekom drugom temom”, ocijenio je Zejnilović.
Bjelopoljska partija prema njegovim riječima, u predizbornim kampanjama na prethodnim parlamentarnim, predsjedničkim i lokalnim izborima, davala je veoma aktivnu i predanu podršku izbornim listama koje su u sva ta tri ciklusa u Bijelom Polju ostvarile izborne rezultate kao nikada do tada.
“Međutim, nakon svega toga iako su naša očekivanja bila drugačija odnos prema našoj partiji nije nas obeshrabrio da i dalje dajemo svoj doprinos za suverenu, nezavisnu i evropsku Crnu Goru, ali naša prava tražićemo unutar suverenističkog bloka a ne nikako van njega”, zaključio je Zejnilović.