Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZASIJEDAO TIM ZA VANREDNE SITUACIJE: EPIDEMIOLOŠKA SLIKA DOSTA LOŠA

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje u užem sastavu razmatrao je danas epidemiološku situaciju u gradu.
Na sastanku je konstatovano da je u bjelopoljskoj bolnici hospitalizovano 31 lice, od kojih je 28 pozitivno na koronavirus, dok se za 3 lica čekaju rezultati PSR testova.
Ono što zabrinjava je podatak da je četvoro sugrađana u teškom stanju i nalaze se na respiratorima, dok je trenutno je u Bijelom Polju registrovano prisustvo koronavirusa kod 314 sugrađana.
Predstavnici Štaba za inspekcijsku kontrolu su upoznali članove Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje da je u periodu 01.10 – 15.10.2020. godine izvršeno 362 inspekcijska nadzora od čega Uprava za inspekcijske poslove 240 i Sekretarijat za inspekcijske poslove 122.
Inspekcijskim nadzorom od strane Inspekcije rada i zaštite na radu utvrđene su dvije nepravilnosti zbog neposjedovanja lične zaštitne opreme zaposlenog lica i izdata dva prekršajna naloga preduzetnicima u ukupnom novčanom iznosu od 700 eura, dok je jedna prekršajna prijava podnijeta od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje.
Na zajedničkom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u užem sastavu i Štaba za inspekcijsku kontrolu je konstatovano da se mjere NKT-a poštuju, ali da postoje neodgovorni pojedinci koji svojim nesavjesnim postupcima ugrožavaju zdravlje građana, posebno oni koji organizuju proslave, veselja i druga javna okupljanja. Opštinski tim za zaštitu i spašavanje poziva sve sugrađane da prijave sve one koji krše mjere NKT-a pozivom na broj dežurne službe Uprave policije 112 ili na broj Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje 069/113-355.