Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZAPOČETO ASFALTIRANJE SEOSKIH PUTEVA U OKVIRU IFAD PROJEKTA

Vlada Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje nastavlja i ove godine sa realizacijom Projekta razvoja ruralnih područja kroz koji će biti izgrađeni novi kilometri asfaltirani seoskih puteva, novi vodovodi i akumulacije i podržano jačanje malih poljoprivrednih gazdinstava.
Ovog vikenda krenuli su radovi na asfaltiranju putnih pravaca u Mjesnoj zajednici Bistrica, gdje će biti asfaltirana dva putna pravca u dužini od 1.500 metara.
„Bistrica je poljoprivredni kraj i ljudi se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, a sa unapređenjem putne infrastrukture poboljšaće se uslovi za život na selu. Ovim putem iskazujem veliku zahvalnost ministarstvu poljoprivrede, kao i Vladi Crne Gore za sve projekte koji se realizuju u Bistrici“, kazao je Sakib Čindrak, predsjednik MZ Bistrica.
Mještanin Lato Hasković je kazao će novi asfalt olakšati život mještanima ovog kraja, posebno jer se svi u selu bave poljoprivredom.
„Imam 20 brava, 10 krava, mlijeko prodajemo. Sada nam mljekara dolazi kod kuće i sa tim smo mnogo zadovoljni. Mljekara čiji je vlasnik Hasan Ramović nam otkupljuje mlijeko i redovno isplaćuje što je mnogo bitno. Inače smo imali loš put, ali sada kada je put probijen i asfaltiran sve je drugačije. Odmah smo blizu asfalta i to nam je mnogo značajno jer ni ljeti ni zimi zastoja više neće biti“, kaže 82 – godišnji Hasković.
Ove godine u okviru projekta koji Opština Bijelo Polje realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i IFAD-om biće asfaltirano 5,5 kilometra seoskih puteva, a pored Bistrice, novi asfalt će do sredine novembra dobiti i Rasovo, Godijevo, Ravna Rijeka, Pavino Polje, Kovren, Tomaševo i Čeoče.