Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA PROMOVIŠU REGIONALNU SARADNJU

Četiri organizacije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije počele su realizaciju projekta za unapređenje dijaloga i društvene kohezije u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost”.
Tim povodom predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima je razgovarao sa predstavnicima organizacija “Maja” i “Priroda” iz Bratunca (BiH), “Vila” iz Ljubovije (Srbija) i “Kisele vode” iz Bijelog Polja.
Predstavnica nevladine organizacije “Kisjele vode” iz Bijelog Polja, Sabina Ramović je kazala da će realizacijom projektnih aktivnosti biti uspostavljena saradnja između gradova kroz saradnju između predstavnika lokalne uprave, NVO-a, Centara za kulturu i Turističkih organizacija, te da će biti organizovane radionice sa temama koje promovišu suživot i zajednički identitet.
“Kroz ovaj projekat želimo se promovisati različite kulturne, istorijske i turističke sadržaje, a biće organizovane najmanje 3 kulturne manifestacije u 3 projektna grada (Bratunac, Ljubovija i Bijelo Polje)”, kazala je Ramović i najavila za oktobar mjesec organizaciju Sajma suvenira u Bijelom Polju.
Predsjednik Smolović je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju nevladine organizacije uspostavljaju sa srodnim organizacijama iz regiona i podsjetio da je Bijelo Polje dobitnik priznanja OSBS-a za najtoleratniji grad u jugoistočnoj Evropi što služi na ponos svim građanima naše opštine.
Zajednički regionalni program „Dijalog za budućnost“ implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO, uz podršku kancelarija Rezidentnih koordinatorki UN-a u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji, i uz finansijsku podršku Fonda UN-a za izgradnju mira (PBF).