Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZA MOST U RAVNOJ RIJECI NEMA PARA

ZA MOST U RAVNOJ RIJECI NEMA PARA

Štete od poplava na sjeveru još nisu u potpusnosti sanirane, a pojedina mjesta su odsječena. Među njima je i mojkovačko selo Dobrilovina, jer odron na putu Mojkovac – Đurđevića Tara još nije uklonjen. Zbog toga su mještani Dobrilovine blokirali magistralni put Podgorica – Mojkovac. Odsječeno je i bjelopoljsko selo Ravna rijeka, a kao privremeno rješenje Opstina Bijelo Polje vidi u probijanju puta koji još nije tamponiran.

Više od deset dana mještani mojkovačkog sela Dobrilovina odsječeni su od svijeta zbog odrona na putu Mojkovac – Đurđevića Tara. Zbog neadekvatne reakcije nadležnih danas su mještani ovog sela blokirali regionalni put Podgorica – Mojkovac.

RATKO STANIŠIĆ, MJEŠTANIN SELA DOBRILOVINA U MOJKOVCU

“Tu su đeca koja idu u školu. Ako je saobraćaj zabranjen za sve kategorije, neka nam očiste jednu traku i neka dođe kombi koji vodi đecu u školu do Sokolovine, a od Dobrilovine do Sokolovine će doći naš rođak, bilo ko dovesti tu đecu da sjedu u kombi, da nema tu da mi nekom drugom ugrožavamo saobraćaj. REZ Neka očiste jednu traku samo za nas Dobrilovce, a mi znamo kad nećemo ići preko Sokolovine.

KOLIKO DANAS DJECE NE IDE U ŠKOLU ZBOG ODRONA?

Ima šest đaka. Starih ima, ima bolesnih, meni je otac prije pet dana izašao iz bolnice, Koliko ima kuća? oko 21, 22 kuće tu su.”

VLADIMIR STANIŠIĆ, PREDSJEDNIK MZ DOBRILOVINA

“Niti je šta urađeno, niti me je ko kontaktirao, niti je išta ko rekao, sem izjave tehničkog premijera sinoć da je obećao da će situacija biti brzo riješena, šta je kome brzo, ja ne znam, nama je brzo bilo prije 11 dana, tako da tu smo da izrazimo svoj protest i negodovanje.”

ZA MOST U RAVNOJ RIJECI NEMA PARA

Do odrona kod sela Dobrilovina je došlo usljed ogromnih padavina koje su na sjeveru izazvale poplave 19. januara. Šeta od nevremena u u ovom dijelu Crne Gore još nije u potpunosti sanirana.

“Odsječeno je i 40ak stanovnika bjelopoljskog sela Ravna rijeka, kojima je nabujala Ljuboviđa sredinom januara ponijela most. Među mještanima ima djece, starih i bolesnih. Probijanjem ovog šumskog puta Opstina Bijelo Polje želi da im obezbijedi privremenu povezanost sa glavnom gradskom saobracajnicom.”

Ipak, ovakav put, ističu mještani, im ne znači mnogo, pa insistiraju na izgradnji mosta.

SLOBODAN BOŠKOVIĆ, MJEŠTANIN SELA RAVNA RIJEKA

“Ovaj put da se naspe što je prije moguće u nekom najkraćem roku, jer nam je to jedini putni pravac, alternativni neki put, ako bi uspjeli da se naspe, to je jedino moguće da Vojska dođe sa svojom mehanizacijom da nam izvrši montažu montažnog mosta, postavljanje na rijeci, jer sa druge strane nije izvodljivo zbog prostora da ne mogu da izvše montažu tog mosta. Put svaki je dobrodošao, ali ovo vidite i sami to je šumski put dje je loš put odroni kroz šumu, teško je funkcionalan. Možda postoje neki manji problemi što se tiče imovinskih odnosa.”

ĐOKO BOŠKOVIC, MJEŠTANIN SELA RAVNA RIJEKA

“Što se tiče ovog ima otprilike jedan kilometar, odavde do naših kuća, a što se tiče mosta, 50 metara bi nam trebalo bi nam trebalo prilaz do kuća, eto kolika je razlika, kružimo kilometar, umjesto 50 da nam naprave taj most.”

Kako nam je nezvanično saopšteno iz Opštine Bijelo Polje što prije bude moguće put će biti tamponiran, a za most nemaju novca i ne mogu ga graditi, bez pomoći države.

https://fb.watch/ir6zfZ5MAw/

Izvor: Vijesti

Autorka: Alisa Hajdarpašić