Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

VUČUROVIĆ: POJEDINIMA SMETA POPIS, JER NE MOGU VIŠE DA UCJENJUJU I FALSIFIKUJU

VUČUROVIĆ: POJEDINIMA SMETA POPIS, JER NE MOGU VIŠE DA UCJENJUJU I FALSIFIKUJU

Poslanik Nove srpske demokratije Jovan Vučurović, rekao je da političke stranke ne treba da se miješaju u statistički postupak, ali da niko ne može da brani raznim nacionalnim organizacijama da promovišu vrijednosti svoga naroda.

,,Što se tiče reklama i bilborda, ne vidim zašto bi bio problem da se ističe ono što je značajno za identitet nekog naroda. Onaj koji guši bilo koji narod u promociji svojih vrijednosti ozbiljno koketira sa šovinizmom i nacizmom”. Kazao je Vučurović za ,,Vijesti”.

On je kazao da u ,,onome što govore DPS i sateliti, politički, medijski i NVO centri. Koji se zalažu za odlaganje popisa, jeste činjenica da oni više ne mogu da ucjenjuju i falsifikuju”.

,,A ujedno se raspada njihov projekat stvaranja novog čovjeka u Crnoj Gori”. Poslanik NSD je kazao da je CG danas neuporedivo slobodnija nego za vrijeme DPS i da ćemo na popisu ,,najzad dobiti realnu sliku Crne Gore”.

“Isto tako, današnji Monstat mnogo kvalitetnije i slobodnije radi nego onaj koji je bio poluga DPS. I Eurostat ističe da je Monstat potpuno spreman za popis. I to potkrepljuju činjenicom da ljudi iz Monstata vrše obuku i u drugim državama, kazao je Vučurović.

Izvor: Vijesti