Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

VUČIĆ SMIRUJE TENZIJE, POVUČEN SPORNI ZAKON

Vucic smiruje tenzije, povucen sporni zakon

VUČIĆ SMIRUJE TENZIJE, POVUČEN SPORNI ZAKON.

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sjednici donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsjednik Aleksandar Vučić, piše Nedeljnik.


Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su neophodne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promijeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.


Na istoj sjednici, vlada je predložila Narodnoj skupštini izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44. Pomenuti članovi odnose se na ovjeru potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

VUČIĆ SMIRUJE TENZIJE, POVUČEN SPORNI ZAKON.


U predlogu Vlade Srbije ukida se taksa za ovjeru potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača budu dio organa za sprovođenje referenduma. Takođe, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.