Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

VELIČKOVIĆ: STABILNO SVI KOVID PACIJENTI U BJELOPOLJSKOJ BOLNICI

PR bjelopoljske Opšte bolnice Milan Veličković, kazao je za Vijesti iz Bijelog Polja da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 40 pacijenata, njih 22 sa potvrđenom kovid infekcijom, dok 18 čeka rezultate testa.
Veličković je rekao da su svi pacijenti stabilnih vitalnih parametra, ali da su s obzirom na usložnjavanje epidemiološke situacije u Bijelom Polju proširili kapacitete za još 10 kreveta.
„S obzirom da u ovom trenutku ne možemo predvidjeti u kom pravcu će se kretati epidemiološka situcija, u pravcu smanjivanja ili daljeg širenja, mi smo odlučili da proširimo kapacitete, tako da trenutno imamo 50 raspoloživih kreveta za prijem i hospitalizaciju onih koji su kovid pozitivni ili imaju simptome infekcije. Pratićemo situaciju, a u saradnji sa relevantnim institucijama, Institutom za javno zdravlje i Kriznim medicinskim štabom, donosićemo buduće odluke“, saopštio je on.
Veličković je naglasio da je bjelopoljska bolnica i kadrovski i tehnički spremna da odgovori svim izazovima.
„Naravno, sve zavisi od razvoja situacije u Bijelom Polju, ali nadam se da neće ići u pravcu težeg secenarija, te da nećemo morati da tražimo neka alternativna rješenja“, zaključio je PR Opšte bolnice.