Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

VATROGASCI PROŠLI OBUKU SPAŠAVANJA NA VODI

vatrogasci prosli obuku spasavanja na vodi

VATROGASCI PROŠLI OBUKU SPAŠAVANJA NA VODI.

Mladi pripadnici bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja Saša Radović i Aldin Rebronja, prošla su obuku za spašavanje na vodi, u okviru projekta ,,Budimo pripremljeni”.


U okviru četvorodnevne obuke učestvovalo je 29 spasilaca iz Crne Gore i Srbije, a nakon vježbe uručeni su im međunarodno priznati sertifikati “Rescue 3”.


Projekat „Budimo pripremljeni“, koji finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija–Crna Gora 2014-2020, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, realizovao je Fors Montenegro, a ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 423.000 eura, od čega je doprinos EU skoro 360 hiljada eura, a Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore blizu 40 hiljada. Vrijednost projekta za Crnu Goru iznosi 277.000,00 eura.

VATROGASCI PROŠLI OBUKU SPAŠAVANJA NA VODI.


Projekat je realizovan u partnerstvu sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, dok su glavne ciljne grupe projekta Direktorat za zaštitu i spašavanje, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore i opštinske službe zaštite i spašavanja.