Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

USVOJEN KADROVSKI PLAN ZAPOŠLJAVANJA

USVOJEN KADROVSKI PLAN ZAPOŠLJAVANJA

U organima državne uprave i službi Vlade Crne Gore u 2021. Godini sistematizovano je 6.713 radnih mjesta, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Ukupan broj zaposlenih je 4.658.


Vlada je na današnjoj sjednici donijela Ažurirani kadrovski plan organa državne uprave i službi Vlade Crne Gore za 2021. godinu.


“Nakon ažuriranja podataka, Kadrovskim planom je predviđeno ukupno 6. 713 sistematizovanih radnih mjesta. Ukupan broj zaposlenih je 4.658, od čega na neodređeno vrijeme 4. 175, a na određeno 483 izvršilaca”, navodi se u saopštenju Vlade.

USVOJEN KADROVSKI PLAN ZAPOŠLJAVANJA


U toku 2021. Godine planirano je zapošljavanje 327 državnih službenika, od čega 95 na neodređeno vrijeme i 232 na određeno vrijeme. Takođe, planirano je zapošljavanje 36 pripravnika od čega 29 sa visokim obrazovanjem i 7 pripravnika sa srednjim obrazovanjem.


“U toku je postupak stavljanja na raspolaganje 8 službenika Upravi za kadrove za potrebe internog tržišta rada, dok će 13 službenika ispuniti uslov za odlazak u penziju. Postupak izrade Kadrovskog plana za 2021. Godinu, sproveden je kroz modernizovanu Centralnu kadrovsku evidenciju, što će omogućiti kvalitetnije praćenje realizacije Kadrovskog plana tako da će biti u svakom trenutku moguće izvještavanje o pokrenutim i realizovanim postupcima zapošljavanja po zvanjima, nivoima, kategorijama i trajanju radnog odnosa, kao i postupcima koji nijesu realizovani u tekućoj kalendarskoj godini”, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.