Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

USPJEŠNO ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA: NOVI KROV NA ŠKOLI U ZATONU

Na objektu Osnovne škole „Braća Ribar” u Zatonu završena je rekonstrukcija krovne konstrukcije. Ovaj posao vrijedan 30 hiljada eura, čiji je finansijer Ministarstvo prosvete, nakon tenderske procedure povjeren je bio beranskoj firmi „MD-MOMO”.
Urađena je kompletna zamjena krova, izuzev fiskulturne sale koja je prepokrivena 2009. godine, kaže direktor škole Vladimir Bugarin. Dodaje da je uklonjeni lim ustupljen izvođaču radova u zamjenu za uređenje enterijera, moleraj i opravku postojećih podstrešnica i oluka.
“Radovi na krovu škole predstavljaju nastavak projekta rekonstrukcije i adaptacije kako matične škole tako i tri područna odjeljenja, za šta je Ministarstvo prosvjete unazad deceniju uložilo preko 400.000,00 eura. Podsjetiću da je u okviru tog projekta u matičnoj školi izgrađeno centralno grijanje, zamijenjeni mokri čvorovi i kompletna stolarija, rekontruisana fiskulturna sala, postavljeni trotoari, obnovljen inventar i kompjuterizovane učionice. Dosta smo učinili i na poboljšanju uslova za odvijanje nastave u područnim odjeljenjima, pa smo potpuno rekonstruisali četvorogodišnju školu na Brzavi, obezbijedili normalno vodosnabdijevanje i izgradili sanitarne čvorove u školama u Dubovu i Laholu”, ističe Bugarin za “Dan”.
Naglašava da će radovi na uređenju školske zgrade biti nastavljeni, a u planu je, kaže, da se u skladu sa mogućnostima postavi termo fasada i završi kompjuterizacija učionica.
“Naredni posao biće da se izvrši rekonstrukcija matične škole u Prijelozima”, najavljuje on dodajući da će učenici škole u Zatonu novu školsku godinu, ukoliko pandemija virusa korona to dozvoli, dočekati u još boljim i kvalitetnijim uslovima.