Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

USKORO IZ BIJELOG POLJA VOZOM DO BEOGRADA

O uspostavljanju međunarodnog željezničkog saobraćaja, na relaciji Bar-Beograd još se ne može precizno govoriti ali očekujemo da to bude ubrzo, kazala je Jovana Jovanović iz Željezničkog prevoza.

“Željeznički prevoz je spreman po pitanju raspoloživosti voznih kapaciteta. U stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Srbijavoza i čim se steknu uslovi za ponovno uspostavljanje međunarodnog saobraćaja mi ćemo o tome blagovremeno obavijestiti javnost”, kazala je Jovanović. Ona je istakla da će od sjutra vozovi ponovo saobraćati od Podgorice do Bijelog Polje.

“Prvo polazak u 6.45 časova je organizovan autobusima nakon toga će biti normalizovan po važećem redu vožnje”, precizirala je Jovanović. Ona je podsjetila da je na zahtjev Željezničke infrastrukture Crne Gore zbog izvođenja radova pruga na relaciji Podgorica-Bijelo Polje bila zatvorena tri dana.

“Za putnike je organizovan prevoz putnika autobusima. Oni ih čekaju na Željezničkm stanicama u Podgorici i Bijelom Polju, obezbijeđen je dovoljan kapacitet” dodala je Jovanović. Na svim ostalim relacijama, kako je kazala, saobraća se nesmetano i po važećem redu vožnje.

“Željeznička infrastruktura Crne Gore je odradila sanaciju mosta na dijelu pruge između Kolašina i Mojkovca. Postoji mogućnost da saobraćaj bude slično organizovan zbog nastavka radova ali putnici će o tome biti blagovremeno obaviješteni. Na relaciji od Bijelo Polje – Podgorica – Bar ima tri para vozova, odnosno ukupno 6 na toj relaciji”, kazala je Jovanović.