Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

UPOZORENJE: ZA VIKEND NEVRIJEME!

U Crnoj Gori narednih dana očekuju se obilne padavine pa je Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdao upozorenje.
“Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra, u petak, kao i u subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.
U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati – tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče – tokom noći i u ponedjeljak. Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka.
Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima”, saopšteno je iz MUP-a.
Direktorat za vanredne situacije MUP-a, kako je saošteno, izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.
“Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama”, piše u saopštenju.