Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

UČENICI PETODNEVNIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽILI EVROPSKI DAN JEZIKA

UČENICI PETODNEVNIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽILI EVROPSKI DAN JEZIKA

Učenici Srednje elektro-ekonomske škole tokom protekle sedmice brojnim aktivnostima pridružili su se obilježavanju Evropskog dana jezika.


Profesorica engleskog jezika Slavka Lakčević, kazala je da je ponosna, jer su uspjeli u svojoj misiji.


,,Evropski dan jezika obilježava se 26. Septembra, a ove godine je 20 godina od kada je počeo da se obilježava ovaj značajan datum, tako da smo proslavili godišnjicu. Mi smo u školi organizovali petodnevnu ,,proslavu“ pod nazivom ,,Koja je vaša moć jezika“, i nalazimo se na svjetskoj mapi događaja, na šta smo veoma ponosni, čak se na sajtu Evropskog dana jezika može i glasati za naše aktivnosti“, navodi profesorica Lakčević.


Naglasila je da su zajedno sa učenicima slavili raznolikost – a ne razlike.

UČENICI PETODNEVNIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽILI EVROPSKI DAN JEZIKA


,,Tokom sedmice učenici su imali izložbu radova, a čas francuskog jezika i književnosti održala je profesorica Miladinka Šestović. Organizovano je i jezičko putovanje, u okviru kojeg su učenici učestvovali u različitim aktivnostima upoznavanja jezika, a zatim je učenica Ema Gođirov predstavila grčki jezik.

Održan je i čas ruskog jezika sa profesoricom Verom Joksimović. Organizovan je i kviz poznavanja znakovnog jezika, koji je izazvao veliko interesovanje kod učenika. Gostovala nam je i profesorica Aleksandra Simović, koja je održala čas njemačkog jezika. Profesorica Nataša Zejak motivisala je učenike da počnu da uče italijanski jezik, a na jednom od časova imali smo istraživanje mogućnosti učenja stranih jezika u našem gradu“, podsjetila je Lakčević.


Izvor: RBP