Glavni Meni

Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

UBICA SA CETINJA IMAO DIJAGNOZU

UBICA SA CETINJA IMAO DIJAGNOZU

Tridesetčetvorogodišnji Vučko Borilović koji je juče napravio masakr na Cetinju, ubivši deset osoba, među kojima dva dječaka od 8 i 11 godina, prema svjedočenju Cetinjana, imao je diijagnostikovane psihičke probleme, a prije par sedmica je upao u kuću komšija i napravio lom.


Cetinje, inače miran gradić gdje se svi dobro poznaju, i danas je u šoku, a jučerašnji dan sigurno neće nikada zaboraviti.

UBICA SA CETINJA IMAO DIJAGNOZU


Nakon svega, komšije su ubijeđene da je Borilović svoj krvavi pir planirao i suprugu i troje djece odveo van Cetinja, navodno u Herceg Novi. On je inače bio zaposlen u Nacionalnom parku Lovćen, bio je i lovac i posjedovao lovački karabin.


Prema svjedočenju komšija, Borilović je već izvjesno vrijeme bio psihički loše, govorio da ga komšije progone i da ga potkradaju, pa čak i da bacaju čini.


Svjedočenja koja su nam prenijeli Cetinjani, uglavnom se poklapaju, i govore da je monstruozni zločin trajao sat vremena – toliko je pomahnitali Borilović pucao u svakoga ko mu se našao na putu.


Cetinjanka koja je sjedjela u Gradskoj kafani kaže da je Cetinjem svakih desetak minuta odjeknulo po desetak pucnjeva.


“Nikome u početku nije moglo ni u snu pasti na pamet kakav monstruozni zločin se dešavao nedaleko dok smo pili kafu”, kafu kaže ona. Dodaje da su se zli glasi brzo proširili, da su svi bili u nevjerici, da se to dešava, ali i da policija, nije uspjela da monstruma zaustavi i spriječi toliko broj mrtvih.


Prema svjedočenju očevica, ubicin ujak, kada je vidio šta se dešava, nakon što je ovaj ubio medicinsku sestu i njeno dvoje djece koji su bili podstanari u njegovoj kući, krenuo je ka njemu da bi ga zasustavio, ali je ovaj uperio karabin u njega i ubio ga. Nakon što je ubio dva dječaka i njihovu majku, nazvao je njihovog oca da mu kaže da mu je pobio porodicu. Nesrećni čovjek koji nije bio na Cetinju, nazvao je kuma i zamolio ga da ode i vidi šta mu je sa ženom i djecom. Kada je ga je Borilović vidio, pucao je u njega i ubio ga na licu mjesta.


Minuti su bili kao sati, pomahnitali Borilović je, takođe prema svjedočenjima, ulazio u kuće komšija i ubijao koga je zatekao.


Još uvijek je nejasno kako policija, gotovo punih sat vremena nije uspjela da ga zaustavi, već je to na kraju učinio Cetinjanin Neno Kalućerović, koji je inače, navodno, kum jedne od žrtava Boriliovića.


Borilovića je navodno ranila policija, ali ga je Kauluđerović ubio i okončao masakr kakav ne pamti Crna Gora.


Izvor: VOP