Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

U NEDELJU PLANINSKA I MTB TRKA NA BJELASICI

U NEDELJU PLANINSKA I MTB TRKA NA BJELASICI

Planinska i MTB trka održaće se u nedjelju, 26. Septembra, na Bjelasici, u sklopu Evropske nedjelje sporta.
Mountain bike, odnosno MTB biciklistička trka, biće organizovana u dvije kategorije, a start je u 11 sati. Saopštio je na konferenciji za medije član organizacionog odbora manifestacije, Demir Mulić.


“Trka je prvenstvo rekreativnog karaktera, jer nam je cilj da omasovimo ovaj sport i da motivišemo ljude da se bave bicklizmom. Prijava takmičara vršiće se u nedjelju, od 9 do 10 časova. Zaista se nadam velikom odzivu i sjajnom sportskom druženju”, kazao je Mulić iz biciklističkog kluba MFR- Tempo.


Mulić je istakao da se radi o uspon trci, a biciklisti će biti podijeljeni u juniorsku i senirosku ekipu.
“U mlađoj kategoriji biće oni od 14 do 20 godina, a u starijoj 20 i više. Dužina trke za juniore je 5km, a za senior 11km”, naveo je on.

U NEDELJU PLANINSKA I MTB TRKA NA BJELASICI


Zehra Balić iz Planiraskog kluba “Cmiljača” kazala je da se za planinsku trku prijavilo već 80 učesnika, a očekuje da će ih biti i više.


“Za jako kratko vrijeme smo uspjeli da napravimo trasu i da okupimo veliki broj ljubitelja planinskog trčanja. Za sada imamo oko 80 takmičara, ali će svi koji žele moći da se prijave I na sami dan trke. Odnsono sve do njenog početka”, saopštila je Balić. Dodajući da su učešće najavili i takmičari iz Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, ali najviše ima naših sugrađana.


Dužina planinske trke je 18 km, a rekreativci će trčati onu od 8km.
“Porodična trka je uvijek atraktivna za mlađi uzrast, tako da imamo veliki broj djece, ali, sa druge strane i veterane”, dodala je Balić. Napominjući da će svi učesnici dobiti i medalje, a biće proglašeni i najbolji u muškoj i ženskoj kategoriji.

Obje trke se organizuju u sklopu događaja “Bjelasica za sve”. Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, pozvao je sugrađane da uživaju u ovom sportskom druženju, saopštavajući da će u nedjelju u 7 i 8 časova biti organizovan i prevoz sa gradskog trga.


“Na zvaničnoj FB stranici naše ustanove mogu se naći prijave, tako da pozivam sugrađane da nam se priključe, da uživaju u planinskoj i biciklističkoj trci, ali i prirodnim ljepotama naše opštine”, kazao je Maslovarić.


Istakao je i da se kotizacija ne plaća, jer i cilj Evropske nedjelje sporta da sport bude dostupan svima.
“Moto manifestacije je ‘Budi aktivan – sport za sve’, dakle, sport pripada svima nama i treba da bude svima i dostupan. Zato se kotizacija i ne plaća”, napomenuo je direktor Centra za sport i rekreaciju.


Suorganizator Evropske nedjelje sporta je i Turistička organizacija Bijelo Polje. A kako je kazala direktorica Violeta Obradović, uvijek se rado uključuju u sve ono što doprinosi unapređenju turističke ponude i promovisanju potencijala bjelopoljskog kraja.


“Ovo je prilika da zajedno prezentujemo kvalitete i potencijale koje naše opština ima i u domenu sporta, ali i u turističkom smislu. Bjelasica je, uz Đalovića pećinu, naš najveći turističjki potencijal I očekujemo velike rezultate od same valorizacije. A u nedjelju će naši sugrađani imati priliku da je uz sportske aktivnosti detaljnije upoznaju. Raduje nas što će tu biti i učesnika sa strane, kojima ćemo takođe prezentovati turističku ponudu našeg grada”, kazala je Obradović.


Organizatori sportskog događaja “Bjelasica za sve” su Centar za sport i rekreaciju, Turistička organizacija Bijelo Polje, Planinarski klub “Cmiljača” i biciklistički klub MFR-Tempo. Pokrovitelj je Opština Bijelo Polje, a tehnički sponzor fabrika mineralne vode Rada.


RBP