Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

U JPU “DUŠO BASEKIĆ” ZAVRŠEN CIKLUS PROGRAMA „BRIŽNE PORODICE”

U JPU “DUŠO BASEKIĆ” ZAVRŠEN CIKLUS PROGRAMA „BRIŽNE PORODICE”

U Javnoj predškolskoj ustanovi (PU) „Dušo Basekić“ u Bijelom Polju uspješno je završen još jedan ciklus programa „Brižne porodice” u kom je 13 roditelja usvajalo, vježbalo i primjenjivalo vještine pozitivnog roditeljstva.

Polaznici su dobili sertifikate o učešću u ovom programu. Roditelji su naučili kako da izgrade kvalitetan odnos sa svojim djetetom, mijenjanjem isključivo sebe i svog ponašanja u svakodnevnim izazovnim situacijama. Malim, ali sigurnim koracima uspješno su osvijestili činjenicu koja je osnova ovog programa, a to je da su roditelji uzori ponašanja svom djetetu. Ovaj ciklus je uspješno odrađen, tako da ćemo organizovati novi – saopšteno je iz JPU “Dušo Basekić”.

U JPU “DUŠO BASEKIĆ” ZAVRŠEN CIKLUS PROGRAMA „BRIŽNE PORODICE”

Pojasnili su i da su roditelji uočili važnost svakodnevnog provođenja vremena sa djetetom nasamo, kao i to koliko je važno govoriti o osjećanjima. Takođe, imali su priliku da nauče kako i kada se koriste pohvale i nagrađivanje djece, kao i na koji način i zbog čega djeci treba davati konkretna, pozitivna i realna uputstva. Program „Brižne porodice” realizuje se pod pokroviteljstvom UNICEF-a.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović