Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

U BIJELOM POLJU ODRŽAN EKO – KAMP

Pored rijeke Bistrice okončan je prvi dvodnevni eko – kamp za mlade na sjeveru Crne Gore. Eko – kamp se organizuje kroz projekat koji je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pod nazivom „Za ljepšu i prirodnu Bistricu“, a organizovala ga je nevladina organizacija „Euromost“, kazala je Milena Peković, koordinator na programima u pomenutoj NVO.
“Kroz eko – kamp smo ukazali i na značaj očuvanja rijeke Bistrice, realizovali smo razne radionice i predavanja, obilazili područje Bistrice, kao i Manastir Podvrh i Đalovića klisuru. Kroz kamp su prošli mladi iz nekoliko opština sa sjevera Crne Gore koji su bili oduševljeni i pokazali da žele da unapređuju svoje znanje kad je riječ o životnoj sredini i da žele da daju doprinos i da se brinu o svojim rijekama. Očekuju da se što više ovakvih događaja organizuje u svim opštinama na sjeveru države pa i u drugim regijama”, kazala je Pekovićeva.
Ona je zahvalila svim aktivistima u „Euromostu” koji su volonterskim radom doprinijeli da eko – kamp uspije.
“Nevladina organizacija „Euromost“ nastavlja svoje aktivnosti s mladima na očuvanju životne sredine 20. septembra, kada organizujemo još jedan eko-kamp i drugu bjelopoljsku biciklijadu, kao i promociju značaja korišćenja bicikala kroz projekat „Mladi s biciklima kroz saobraćaj i prirodu, za životnu sredinu, koji je podržalo Ministarstvo za saobraćaj i pomorstvo”, istakla je Pekovićeva.