Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

TRINAESTOGODIŠNJI BOGDAN PERIŠIĆ IZ RASOVA USPJEŠAN SPORTSKI RIBOLOVAC

Bogdan Perišić iz bjelopoljskog naselja Rasovo već nekoliko godina na veoma uspješan način bavi se sportskim ribolovom.
Ovaj trinaestogodišnjak čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini Lima, svakodnevno provodi veliki dio vremena pecajući na omiljenoj rijeci.
“Pogotovo u ljetnjem periodu kada je školski raspust i kada nije visok vodostaj družim se sa blinkerom i uživam u ovom prelijepom hobiju, a omiljeno mjesto za ribolov mi je sa mosta u Rasovu”, priča za Vijesti iz Bijelog Polja, ovaj učenik osmog razreda i talentovani košarkaš.
On kaže da je Lim u tom dijelu veoma bogat ribom, te da najviše ima krkuše, mrene, klena, i skobalja, ali i da rijedak gost niije i mladica, koja se često može vidjeti kako krstari rijekom tražeći plijen.
“Uglavnom pecam na plovak i “čeku”, a kao mamac koristim hljeb, glistu i salamu i zadovoljam sam ulovom”, kaže Bogdan, koji je prve korake u ribolovu naučio od svoga oca Ljubiše, a kako ističe kad god mu nešto zatreba uvijek pomoć dobije od najpoznatijeg ribolovca iz kraja Zorana Pešića, koji mu je uzor u ovom sportu.
Perišić je pozvao vršnjake da se bave sportskim ribolovom i da što više vremena provode na rijeci, a njegovim stopama pošao je i mlađi brat Dimitrije, koji mu pravi društvo na pecanju.