Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

STRIKOVIĆ: POVRATAK U BUDUĆNOST

STRIKOVIĆ: POVRATAK U BUDUĆNOST

Poslanik u parlamentu i odbornik u opštini Bijelo Polje dr Adnan Striković objavio je tekst na svom facebook profilu kroz koji na specifičan način opisuje ponašanje aktuelnog premijera Dritana Abazovića.


Kada je Dritan prvi put izgovorio već čuvenu rečenicu: “Prošlost ne možemo da promijenimo, možemo da promijenimo samo budućnost”, pomislio sam da je lapsus lingue, i da premijer misli da trebamo mijenjati sadašnjost kako bi nam budućnost bila ljepša. Međutim, on je to na isti način ponovio još nekoliko puta.

Posljednji put na konferenciji za novinare u Beogradu. Sada vjerujem da on stvarno misli da može da mijenja budućnost. Prvo smo imali premijera koji pomjera planine, a sada nam premijer putuje kroz vrijeme. I dok mi, obični smrtnici živimo u neizvjesnoj sadašnjosti, Dritan skokne malo u prošlost do 13-og vijeka, pa u budućnost do ko zna kojeg.

STRIKOVIĆ: POVRATAK U BUDUĆNOST


I sve ne bi bilo čudno, da nam premijer nije rođen upravo iste godine (1985.), kada je Robert Zemeckis snimio kultni science fiction film “Back to the future”. Ostaje da vidimo da li je on stvarno crnogorski Marty (Michael J. Fox), ali i da otkrijemo ko je ekscentrični Dr Emmet (Christopher Lloyd).