Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

STANARI STRAHUJU ZA ŽIVOT

STANARI STRAHUJU ZA ŽIVOT

Nevrijeme koje je proteklih dana zahvatilo bjelopoljsku opštinu, sa nagovještajem novih vremenskih nepogoda, opasno je ugrozilo nekoliko porodica nastanjenih u objektu nekadašnje poljoprivredne škole u bjelopoljskom naselju Rasadnik. Stanari žive u dosta teškim uslovima i kako je za Pobjedu saopštila stanarka, samohrana majka šestogodišnje djevojčice Vesna Bošković, prijeti bojjazan da se svakog časa može desiti neka traedija.

-Objekat je star blizu 90 godina i ruiniran je do te mjere te je samo pitanje časa kada će se desiti neka havarija koja može uzrokovati katatrofalne posljedice. U ovom objektu koji predstavlja krajnje nužni smještaj – utočište je pronašlo nekoliko porodica koje žive u teškim materijalnim uslovima. Živimo u strahu da će se krov koji prokišnjava sa svih strana, urušiti i pobiti nas. Cigle sa zidova uveliko opadaju te je samo pitanje časa kada će se zgrada urušiti i uzeti svoj krvavi danak. Podrumi su puni fekalne i atmosferske kanalizacije a nemamo ni finansijskih niti bilo kakvih drugih uslova da živimo na nekoj drugoj lokaciji. Trenutna situacija je takva, da svako odugovlačenje može biti kobno – upozorava Bošković.

Njeno mišljenje dijeli i vremešna Zagorka Krsmanović, invalid rada kada kaže da „ovdje nema života za nas“.

-Ipak se nadamo da nas društvo neće ostaviti na cjedilu,jer mi koji ovdje živimo pošteni smo i lojalni gradjani i očekujemo da nam se omoguće uslovi,da makar možemo mirno spavati – kazala je Krsmanović.

Uzalud pisali predsjedniku Opštine

Stanari ruinirane zgrade navode,da su jos prije tri godine, uputili dopis predsjedniku opštine Petru Smoloviću, od kojeg još nijesu dobili odgovor. Dopisom su ga, kako za Pobjedu navodi stanar Petar Bošković, obavjestili o katastrofalnim uslovima u kojima žive.

-Usljed nedostatka elementarnih stambenih uslova neki od stanara bili prinuđeni da se odsele. Oni koji su ostali vode „bitku“ sa propalim krovnim pokrivačem koji prokišnjava i sa podzemnim vodama koje su preplavile podrume zgrade i istu urušavaju. Strahujemo da se svakog časa mogu desiti neželjene posljedice – upozorava Bošković, navodeći da nemaju alternativni prostor za stanovanje.

Inače, sagovornik iz lokalne uprave dostavio je na uvid dokument, gdje se vidi da je navedeni objjekat vlasništvo države Crne Gore te da Opština Bijelo Polje raspolaže zemljištem. Evodentirano je da u objektu ima 11 stambenih jedinica te da se vodi kao porodična stambena zgrada površine 461 kvadrat.

Izvor: Pobjeda
Novinar: Beća Čoković