Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SRPSKA ALTERNATIVA: PROPAO DOGOVOR OPOZICIJE, AKO SRBI NA KOSOVU MOGU SA TAČIJEM, ZAŠTO U CRNOJ GORI NE MOGU U KOALICIJU SA ĐUKANOVIĆEM?

Srpska Alternativa Crne Gore, kao politička partija koja zastupa interese Srba, pozdravlja namjeru Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca u Hrvatskoj, da uđe u Vladu te zemlje, saopštili su iz partije na čijem je čelu Bjelopoljac Svetislav Perišić.

“Smatramo da je takva veoma pragmatična odluka, kao i model po kojem je Srpska lista dio izvršne vlasti na Kosovu, najbolji način za ostvarivanje prava srpskog naroda. Imajući u vidu da su Srbi doživjeli egzodus sa tih teritorija, samo zbog svoje nacionalnosti, a da danas u vlasti sarađuju sa predstavnicima Hrvata i Albanaca, pitamo srpski narod u Crnoj Gori, zašto bi se smatralo izdajom nacionalnih interesa, ako bi neka od srpskih partija ušla u koaliciju sa Đukanovićem i da li je moguće da je on nama kao narodu manje prihvatljiv od Tačija i Haradinaja i ostalih članova terorističke “OVK”? Jasno je da se radi o dvostrukim aršinima po tom pitanju krajnje neodgovorne zvanične politike iz Beograda, koja ako i dalje nastavi sa pogrešnim smjerom u Crnoj Gori, može dovesti do nesagledivih posledica po srpski narod, ostavivši ga svjesno na periferiji političkih uticaja”, navode iz Srpske Alternative.

Srpska Alternativa poziva Srbe da ne troše energiju i imaju prevelika očekivanja od zajedničke opozicione liste, do koje zbog ličnih interesa lidera sigurno neće doći, već konačno povedu računa o svom statusu i zajedno sa ostalim narodima rade u interesu naše jedine domovine – Crne Gore.