Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SRĐAN MRVALJEVIĆ POSJETIO DŽUDO KLUB “FAVORIT”: SPORTSKI KOLEKTIV ZA PRIMJER

Proslavljeni džudista, sportski direktor Džudo saveza Crne Gore, Srđan Mrvaljević, na poziv džudo kluba ,,Favorit“ boravi u Bijelom Polju, gdje je trebalo da bude održano polaganje za učeničke pojaseve, ali je, zbog aktuelne epidemiološke situacije i novih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, taj sjutrašnji događaj otkazan.
Gostujući u emisiji ,,Aktuelno“, Radija Bijelo Polje, Mrvaljević je kazao da je džudo klub ,,Favorit“ odgovoran sportski subjekat, koji, kako ističe, daje veliki doprinos džudo Savezu Crne Gore.
,,Imali smo dobru ideju da odradimo trening i družimo se sa djecom, da imaju priliku još dodatno da nauče, a već sjutra da polažu za pojaseve. Međutim, epidemiološka situacija se mijenja, tako da će biti ispoštovane Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela. Treber Camić mi je objasnio šta su i kako radili sa djecom u prethodnom periodu, i siguran sam da kao i prošle godine preko 90% polaže“, pojasnio je on.
On navodi da je Crna Gora bogata talentima.
,,Na nama je da im omogućimo da taj puni potencijal i ostvare. Ima dosta dobrih klubova i na primorju i u Podgorici. Ponosni smo jer imamo dva kluba koja su od strane države proglašeni za od posebnog značaja za državu, klubovi ,,Akademik“ i ,,Ibar. Ovaj sport pretrpio je turbulencije u proteklom periodu, ali mislim dasada stvari polako dolaze na svoje“, istakao je džudsita Srđan Mrvaljević.