Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SPAIĆ: EVROPA SAD ĆE IMATI PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA

SPAIĆ: EVROPA SAD ĆE IMATI PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić u emisiji ” Načisto” na TV Vijesti je kazao da skupštinski saziv ne odgovara stavu građana i da treba promješati karte.Spajić je kazao da nisu učestvovali u tome da se sabotiraju pregovori u formiranju 44. Vlade.

-Trenutni skupštinski saziv ne odgovara onome što građani misle, niti može da riješi mnogo problema koji su ispred nas. Zbog toga je potrebno da se promiješaju karte. To je u interesu i partija na vlasti, GP URA i SNP-u primarno… Što prije treba da izađu na izbore da ne bi na površinu izašle loše odluke koje su donijeli, primatno budžet… Treba da ugrabe ovaj period dok nisu došle na naplatu te odluke – smatra Spajić.

Prema njegovim riječima “problem je što se svi plaše odgovornosti onoga što je napravljeno, prvo rebalansom pa budžetom”.

Spajić je na pitanje da li postoji mogućnost da on bude kandidat za predsjednika, rekao da taj pokret ima više kadrova koji na predsjedničkim izborima mogu pobijediti Mila Đukanovića ili drugog kandidata DPS-a.

-Evropa sad će definitivno imati svog kandidata. Razmišljamo i o nestranačkim kandidatima, međutim u saznanju sam da ti ljudi koje bismo mogli kandidovati, nisu zainteresovani za takve pozicije-smatra on.

Poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović pozvao je prije nekoliko dana e Pokret Evropa sad u predizbornu koaliciju, nudeći im da prvi predlože kandidata za šefa države ili premijera.

-Treba ostaviti prostor za razgovor, ne razumijem razgovore kada nemate parlamentarne izbore ni na vidiku, Ustavni sud… Kad bude izvjesno raspisivanje izbora, to je trenutak za pričanje o svim koalicijama. Treba to uraditi na način da se pitaju građani. Ako postoji sinergija, odnosno ako vi, kao te dvije stranke, uzmete više procenata nego ako idete pojedinačno, naravno da je bolje ići zajedno – kazao je Spajić.

On je naveo da se u ovom trenutku ne vidi ta sinergija između PES i bilo kojeg političkog subjekta.

SPAIĆ: EVROPA SAD ĆE IMATI PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA

Spajić je naveo da bi “Evropa sad 2”, program koji predviđa prosječnu platu od 1. 000 i minimalnu penziju od 450 eura, već bio primijenjen u decembru 2022, da nije srušena vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Spajić je rekao da je ključni problem DPS-a “podzemlje i konekcije sa podzemljem”.

Izvor: Dan