Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

SMAILOVIĆ: MINISTARKA BRATIĆ DA PODNESE OSTAVKU

SMAILOVIĆ: MINISTARKA BRATIĆ DA PODNESE OSTAVKU

Zbog skandala koji danas potresa Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i zbog čijeg je činjenja, odnosno nečinjenja upitna budućnost našeg sporta. Pozivamo resornu ministarku Vesnu Bratić da podnese ostavku, poručio je poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.

SMAILOVIĆ: MINISTARKA BRATIĆ DA PODNESE OSTAVKU


Najnovija dešavanja do kojih nas je dovela ekspertska Vlada, gdje se Crna Gora nalazi pred isključenjem njenih sportista iz svih takmičenja ili u situaciji da se sportisti mogu takmičiti. Ali ne pod zastavom i himnom Crne Gore, pokazuje svu neodgovornost i nezainteresovanost ministarke Bratić prema sportu i našim sportistima. Neodgovoran i neprofesionalan odnos prema najboljim reprezentima i ambasadorima Crne Gore u svijetu se može prevazići jedino ako ministarka podnese ostavku”, kaže Smailović.


On podsjeća da će rad ministarke Bratić ostati upamćen po sječi direktora osnovnih i srednjih škola, kao i po angažovanju konsultanata koji veličaju presuđene ratne zločince.


Bošnjačka stranka je od početka upozoravala da će ministarstvo kojim rukovodi Vesna Bratić biti nefunkcionalno i zbog spajanja četiri bitna resora. Nažalost, sada smo u velikoj opasnosti da će sportisti biti žrtve “ekspertize” aktuelne ministarke”, istakao je Smailović.