Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

SJUTRA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

SJUTRA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, u ponedeljak 06. Decembra 2021. Godine, u periodu od 09:00 do 13:00 časova, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.


“Cilj ove akcije, i akcija koje organizujemo, jeste podizanje svijesti građana o važnosti obezbjeđivanja sigurnih količina krvi. Kao i važnosti povećana dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi. Pored navedenog, cilj je da se pozovu svi relevantni subjekti, privredni i društveni, na društvenu odgovornost i time obezbijede sigurne količine zdrave krvi. Naročito u doba pandemije koronavirusa. Slogan ove akcije “Daj krv spasi život. Svaki davalac krvio je heroj” dovoljno govori o značaju dobrovoljnog davanja krvi.. Poseban fokus ove akcije je na mladim ljudima i njihovoj ulozi u obezbjeđivanju dovoljnih količina krvi. U mnogim zemljama, upravo su mladi bili u prvom planu i inicirali aktivnosti obezbjeđivanja krvi, kroz dobrovoljno, nenamjensko davalaštvo krvi.” Saopšteno je iz opštinskog Crvenog krsta.


Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje Vlado Tomović, apelovao je na sve sugrađane, dobrovoljne davaoce krvi, studente, sportiste, zdravstvene, prosvjetne radnike da se odazovu i doniraju tečnost koja život znači.
“Veoma je važno da se odazovemo u što većem broju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi za sve sugrađane kojima je ona potrebna.” Zaključio je Tomović.