Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

SJEĆANJA: BJELOPOLJSKI ATLETSKI PROBLEMI

SJEĆANJA: BJELOPOLJSKI ATLETSKI PROBLEMI

Više od jedne decenije Bjelopoljci su dominirali crnogorskom atletskom scenom. Prvi su- još davne 1975. Godine- za XXII MOSI izgradili ,,rupkorrn,, atletsku stazu. Veliki jugoslovenski Šampion u skoku u dalj- Nenad Stekić- čiji je najbolji rezultat od 8. 45 u dalju i danas nedostižan na velikim atletskim mitinzima sa Žabljaka dolazio da trenira na tada modernom ,,rupkornu,, Gradskog stadiona u Bijelom Polju.


Prolazile su godine -,,tartan,, je mijenjao ,,rupkorn ,, , pa se modernizovane atletske staze u Ivangradu i Baru.
Na red su 1989. Godine za uređenje došli atletski tereni Gradskog stadiona u Bijelom Polju gdje su, po treći put,, bile na programu Međurepubličke omladinske sportske igre.

Sportski aktivisti Bijelog Polja obezbijedili su sredstva za renoviranje stadiona. A onda su se umiješali političari i dali sebi pravo da odaberu izvođača.

SJEĆANJA: BJELOPOLJSKI ATLETSKI PROBLEMI


Bjelopoljski atletski stručnjaci i sportski pregaoci skrajnuti su i odabran je najgori izvođač ,,Metalija,, iz Sarajeva umjesto Graždevinskog instituta iz Skoplja čiji je tartan na Stadionioma u Ivangradu i Baru decenijama odolijevao.


Bilo je to u vremenu komunizma i niko nije sumljao u danas toliko prisutnu korupciju pa mi i danas vjerujemo da klasične korupcije nije bilo, ali nekih drugih obaveza jeste.


To sto je narednih 30 god. Bijelo Polje imalo najgoru i sada aktuelnu atletsku stazu neko ima veliki grije na duši.
Nije racionalno da priznam da i sam snosim ne mali dio krivice što se energičnije nijesam suprostavio političarima sveznalicama a prednost dao struci.


Preuzeto sa profila dugogodišnjeg sportskog dadnika Branka Hajdukovića.