Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SASTANAK TIMA ZA INSPEKCIJSKI NADZOR: INICIRAN NASTAVAK KONTROLA

Danas je održan zajednički sastanak Opštinskog tima u užem sastavu i Štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a i na sastanku su doneseni sledeći zaključci:

  1. Konstatovano da je u Bijelom Polju u poslednjih nedelju dana evidentno povećanje broja registrovanih zaraženih lica virusom Covid – 19 i to za 20% u odnosu na aktuelni presjek sa zajedničkog sastana Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Mini štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a od 28.09.2020 godine. Shodno mogućim tendencijama daljeg rasta broja Covid pozitivnih sugrađana i pretpostavke da je broj stvarno zaraženih znatno veći, a na osnovu novih mjera NKT-a u opštinama (model kumulativne incidencije) koje važe od 25.09.2020. godine, sagledani okvirni scenariji postupanja Inspekcijskog štaba i Opštinskog tima u situacijama mogućeg prelaska opštine Bijelo Polje u primjenu restriktivnijih mjera.
  2. Naloženo da ustanove predškolskog obrazovanja, osnovne škole i srednje škole, zbog visoke opasnosti od širenja virusa, uzrokovane povećanom frekfencijom i boravkom velikog broja lica u zatvorenom prostoru, treba uvrstiti u režim pooštrenog i učestalog nadzora i kontrole, donošenjem preciznog plana inspekcijskog nadzora nad ovim objektima. Operativni plan inspekcijske kontrole koju vrši Zdravstveno sanitarna inspekcija dostaviti na sledeći sastanak – ponedeljka 05.10.2020. godine.
  3. Utvrđen Operativni plan inspekcijske kontrole i nadzora nad licima koja su u samozolaciji. Zadužena Zdravstveno sanitarna inspekcija za sprovođenje plana.
  4. Obzirom na uvođenje restriktivnih mjera u pograničnim opštinama identifikovana je mogućnost povećanih posjeta u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Bijelo Polje. Zadužuje se mobilni tim Inspekcijskog štaba zaduženom za ugostiteljstvo, da za dane vikenda pojačano vrši nadzor i kontrolu sprovođenja mjera NKT-a u ugostiteljskim objektima. Posebno obratiti pažnju na primjenom mjere distance između stolova unutar i u baštama objekata.
  5. Iniciran nastavak pojačane kontrole svih Inspekcijskih mobilnih timova po utvrđenim planovima rada.