Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

REALNA CIJENA HLJEBA JE 40 CENTI

realna cijena hljeba je 40 centi

REALNA CIJENA HLJEBA JE 40 CENTI.

Pozivam pekare da odustanu od podizanja cijena. Od tovara brašna proizvede se 310 vekni što iznosi 124 eura.a to je marža veća od 300 posto. Da zarade nema, ne bi postojalo oko 30 pekara legalnih i nelegalnih kaže Šefko Čoković.


Prijedlog grupacije pekara pri privrednoj komori da od. januara cijena osnovnog hljeba bude 58 centi bez PDV-a, odnosno 70 centi u maloprodaji nije realan. Čak treba da razmišljaju o smanjenju cijene vekne hljeba od 500 g na 0,40 centi. Ja ću upravo građanima ponuditi takvu cijenu kaže vlasnik pekare “Meče Komerc” Šefko Čoković.
Odlukom Vlade na prijedlog ministarstva Ekonomskog razvoja u julu ove godine donijeta je uredba (važi do kraja godine) kojom je ograničena cijena osnovnog bijelog hljeba od 500 do 600 grama na 50 centi po komadu, a od 300 do 400 grama na 40 centi po komadu. Pekari su u zahtjevu za poskupljenje naveli da je cijena pšenice u vrijeme donošenja uredbe i cijene od 50 centi i vekni 500g bila 160 do 170 eura /tona a sada 250 do 250 eura /tona (rast oko 60 odsto) brašno je koštalo 300 EUR tona sada je preko 400 eura tona (rast preko 35 odsto) .


Šefko Čoković poručuje kako svi treba da su svjesni činjenice da je svakodnevnim poskupljenjima ugrožen standard građana, pa od kolega očekuje da odustane od poskupljenja.


Pozivam sve pekare Crnoj Gori da ne prepadaju građane i okano se najavljenog poskupljenja hljeba koji je osnovna životna namirnica podseća Čoković.


Tvrdnju da je cijena po kojoj će on prodavati veknu hljeba realna potvrđuje računicom.


Od tovara brašna proizvede se 310 vekni treba što iznosi 124 EUR, to da je to marža preko 300%. Uostalom da je mreža mala i da zarade nema ne bi u gradu postojalo oko 30 legalnih nelegalni pekara pojasni je Čokovik sagovornik Pobjede i ranije je hljeb prodavao po nižoj cijeni od ostali kolega. Dodaje da ste na na takav korak odlučuje zbog ekonomske krize te pokušava da na taj način pomogne sugrađanima.


Cijenu sigurno neću mijenjati do Daljeg. Iako gotovo svakodnevno poskupljuju osnovne potrepštine, računajući PDV struju i gorivo ne želim da razmišljam o poskupljenju tog osnovnog artikla kaže Čoković.

REALNA CIJENA HLJEBA JE 40 CENTI.


Pekara “Miče Komerc” dnevno proizvedene nekoliko hiljada vekni hljeeba a Čoković kaže da je zadovoljan Plasmanom. U lancu firme imamo nekoliko prodajnih objekata gde se prodaje hljeb i ostalo pecivo. Osim toga vekna hleba “Meče Komerc” može se kupiti u prehrambenim prodajnim objektima drugih vlasnika navodi Čoković.


Pobjeda
Beća Čoković