Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

RAST CIJENA UVOZNIH PROIZVODA

RAST CIJENA UVOZNIH PROIZVODA

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu su, u odnosu na isti period 2021, porasle 9,5 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su kazali da, u poređenju sa

četvrtim kvartalom 2021. Godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast 1,3 odsto. A prerađivačka industrija 9,5 odsto.

“Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu u odnosu na treće tromjesečje bilježe rast 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su rekli da, u poređenju sa trećim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast 0,3 odsto. A prerađivačka industrija 0,1 odsto.

Statističari su kazali da su cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na isti period 2021, porasle 8,9 odsto.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2021, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast 16,8 odsto. A prerađivačka industrija 7,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz su u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treće tromjesečje, pale devet odsto.

“U poređenju sa trećim kvartalom, sektor vađenje ruda i kamena bilježi pad pet odsto. A prerađivačka industrija 9,8 odsto”, dodaje se u saopštenju.