Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

RADNA POSJETA REISA ISLAMSKE ZAJEDNICE MEDŽLISU BIJELO POLJE

RADNA POSJETA REISA ISLAMSKE ZAJEDNICE MEDŽLISU BIJELO POLJE

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić boravio je danas u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bijelo Polje.


Cilj Reisove posjete bio je obilazak radova na arheološkim iskopinama u centru Bijelog Polja gdje se nalazila Hadži Danuš hanumina džamija.

RADNA POSJETA REISA ISLAMSKE ZAJEDNICE MEDŽLISU BIJELO POLJE


Tim arheologa na čelu sa Majom Jabučanin upoznao je Reisa sa onim što je do sada uradjeno.


Na pomenutoj parceli je evidentno bogato arheološko nalazište gdje su izmedju ostalog pronadjeni ostaci nekoliko nadgrobnih nišana. Na nišanima su očuvani natpisi na osmanskom jeziku a Islamska zajednica je u procesu njihovog prevodjenja.


Želim se ovom prilikom zahvaliti glavnom imamu Enisu ef. Burdžoviću, predsjedniku Medžlisa Aliji Kujoviću, kao i svim članovima i upošljenicima Medžlisa Bijelo Polje na nesebičnom danonoćnom zalaganju u ovom krucijalnom poduhvatu za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.


“Ovih dana svjedoci smo onoga o čemu smo godinama pričali, da se na gradskom trgu u Bijelom Polju nalazila džamija sa pratećim objektima i mezarjem kazao je Reis Rifat ef. Fejzić.


Islamska zajednica će u narednom periodu, kao i do sada, dati svoj maksimum u očuvanju svoje baštine.
Na tom putu očekujemo malo više razumijevanja i empatije od strane Opštine Bijelo Polje, Vlade i Države Crne Gore”, zaključio je Fejzić.