Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PROIZVOĐAČI IZ BIJELOG POLJA PREDSTAVILI SE NA SAJMU U PODGORICI

Proizvođači iz Bijelog Polja predstavili su se uz pomoć lokalne uprave na sajmu “Najbolje iz Crne”, na kome učestvuju proizvođači: vina, maslina i maslinovog ulje, meda, pršuta, voća i povrća, ljekovitog bilja i organskih proizvoda.
Sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu i idealna je prilika da u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji proizvoda. Ove godine na sajmu će organizovano učestvovati proizvođači iz sljedećih opština: Bijelo Polje, Berane, Šavnik, Danilovgrad, Kotor, Budva, Bar, Mojkovac, Cetinje, GO Golubovci, Ulcinj, Podgorica.
“Cilj sajma je da utičemo na svijest potrošača da kupuju što više domaće proizvode, a ovaj sajam je jedinstvena prilika da proizvode kupe direktno od proizvođača. Tokom trodnevne manifestacije posjetioci će moći da probaju domaće proizvode, te da u neposrednom kontaktu saznaju i neke, možda zaboravljene, stare recepte. Prethodnih godina posjetioci su imali priliku da probaju neobične proizvode: slatko od lubenice, sir od dunja, domaću steviju, domaću čokoladu iz Kotora kao i brojne druge neobične delicije. Koliko je projekat ”Najbolje iz Crne Gore” uspješna priča najbolje govori podatak da manifestaciju posjeti oko 20.000 posjetilaca”, ističu organizatori.