Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PREKO SISTEMA “48 SATI” LOKALNA UPRAVA USPJEŠNO RJEŠAVA PROBLEME GRAĐANA

Opština Bijelo Polje je prva na sjeveru države uvela veb – portal za elektronsku komunikaciju s građanima pod nazivom „Sistem 48”.
Kako je za “Dan” rekao Bojan Obradović iz lokalne uprave, sistem je počeo s radom početkom maja 2019. godine i omogućava građanima da elektronski prijave komunalni problem, a zauzvrat mogu očekivati rješenje u roku od 48 sati ili dobiti odgovor o načinu i postupanju.
“Sistemu se može pristupiti preko zvaničnog sajta Opštine Bijelo Polje gdje se baner „Sistema 48” nalazi na vidnom mjestu, preko mobilne android aplikacije koja se može naći na Gugl plej marketu pod nazivom „Sistem 48 Bijelo Polje” kao i na „app store” pod nazivom „Sistem 48 Bijelo Polje”. Za rad na aplikaciji obučeno je pet operatera iz različitih organa uprave koji zajedno sa administratorom sistema odgovaraju na komunalne probleme i vrše posredovanje između građana, veb aplikacije i zaposlenih u svojoj službi”, kaže Obradović.
Ističe da je od početka rada procesuirano 248 komunalnih prijava građana od čega je 220 uspješno zatvoreno što iznosi čak 88,7 odsto.
“Veći dio prijava je „u radu” – njih 19 i očekuje se da će i one biti uspješno zatvorene. „nenadležnih” je bilo četiri, „na čekanju” je jedna, dok su tri prijave „odbijene”, dodaje Obradović.