Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PREDSTAVLJAMO: PRIVATNI PREDUZETNIK RUSKOG PORIJEKLA ZORAN LOKTIONOV JEDAN OD NAJUGLEDNIJIH SUGRAĐANA

Loktionov je jedna od četiri ruske porodice koje godinama žive u Bijelom Polju.
Vlasnik poznate izdavačke kuće „Pegaz“, Zoran Loktionov izdanak je plemićke belogardejske porodice iz Voronježa na Donu u Rusiji, koja je poslije Oktobarske revolucije došla u Suboticu, pa 1957. godine u naš grad.
Naš ugledni sugrađanin je poslije Gimnazije i Više pomorske škole, plovio šest godina i obišao sve kontinente, a nakon toga živio u Beogradu.
Potom se vratio u rodno Bijelo Polje i prije dvadesetak godina pokrenuo izdavačku kuću, štampariju i ostalu grafičku djelatnost, do sada izdavši par hiljada naslova.
Loktionov je poznat kao čovjek koji je spreman da u svakoj prilici pomogne, što najbolje svjedoče brojni književni stvaraoci kojima svakodnevno izlazi u susret, po čemu je poznat širom Crne Gore.
Pored svog posla, Zoran je i predsjednik NVO “Car Nikolaj”, gdje ulaže velike napore na produbljivanju saradnje naše zemlje i Rusije.
Važi za tihog porodičnog čovjeka koji se sa razlogom raduje uspjesima svoje djece, a čije se bogatstvo ne ogleda u materijalnim, već moralnim i duhovnim vrijednostima, kojima teži cijelog života.