Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POŠTOVANJE KODEKSA

POŠTOVANJE KODEKSA

“Snažnim rastom društvenih mreža i tzv.
instant portala, građani sve teže vide razliku izmedu profesionalnog novinarstva i informacija koje se objavljuju na društvenim mrežama i takvim portalima. Ono na čemu treba insistirati kada je u pitanju borba sa lažnim vijestima jeste poštovanje Kodeksa novinara i etičkih principa, koji u radu ne smiju biti dovedeni u pitanje. Takođe, smatram da je potreban još snažniji institucionalni pristup koji ima za cilj jačanje medijske pismenosti građana. Kada je moj lični doprinos u pitanju, uvijek sam provjerene informacije slao u etar, ne žureći da budem prvi, već građanima pouzdan izvor informacija”, Slobodan Šebek glavni urednik novih Bjelopoljskih novina.


Portal „Vijesti iz Bijelog Polja“ u saradnji sa Ministarstvom kulture i medija sprovodi kampanju “Lažno nije važno“ sa ciljem da se edukuju građani kako bi vrjednovali i kritički analizirali medijske sadržaje, a kako bi se smanjio broj širenja dezinformacija.

POŠTOVANJE KODEKSA


Kroz ovaj projekat uključeni su i novinari iz našeg grada koji imaju za cilj da svojim edukativnim tekstovima doprinesu podizanju svijesti široj javnosti i na taj način suzbiju širenje lažnih informacija, kao i da informišu građane na koji način se dolazi do pravih informacija.


Projekat “Lažno nije važno” finansira Ministarstvo kulture i medija, sprovodi ga portal Vijesti iz Bijelog Polja.


Ministarstvo kulture i medija Crne Gore