Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PODNIJETO VIŠE PREKRŠAJNIH PRIJAVA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA

Bjelopoljska policija od prekjuče svakodnevno, tokom 24 sata, vrši pojačane kontrole saobraćaja, kazao je Srđan Šćekić, samostalni policijski inspektor za bezbjednost saobraćaja.
Posebno će biti sankcionisani teži prekršaji iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja, kao što su upravljanje vozilom u alkoholisanom stanju i prekoračenje brzine kretanja vozilom, piše “Dan”.
“U toku jučerašnjeg dana, policijski službenici su sankcionisali pet vozača i podnijeli isto toliko prekršajnih prijava iz ZOBS-a za prekoračenje brzine veće od 30 kilometara na sat u naseljenom mjestu, a jedan vozač je lišen slobode zbog prekoračenje brzine veće od 50 kilometara na sat, u naseljenom mjestu, vozeći 119 kilometara na sat. Takođe, zbog prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, policajci su podnijeli prekršajne prijave protiv četiri vozača. Zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju u koncentraciji od 1-2 promila alkohola u organizmu, dva vozača su lišena slobode i protiv njih su podnesene krivične prijave, a slobode je lišen i protiv njega je podnesen prekršajni nalog i vozač kome je prilikom kontrole otkriveno 0,5 promila alkohola u krvi”, rekao je Šćekić.