Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POČELA PODJELA HUMANITARNE POMOĆI ZA OSAMDESET SUGRAĐANA

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje počela je danas podjelu humanitarne pomoći za osamdeset sugrađana u stanju socijalne potrebe.
“Povodom 24. oktobra Dana Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i 108. rođendana danas smo počeli sa distribucijom humanitarnih paketa za socijalno ugrožene sugrađane. Kako nas je pandemija korona virusa spriječila da ovaj značajan datum proslavimo na tradicionalan način, koristeći priliku da se zahvalimo svima onima koji nam pomažu tokom čitave godine, odlučili smo da nizom aktivnosti, a prije svega brigom o onima kojima je pomoć najpotrebnija proslavimo ovaj značajan datum. Danas smo krenuli sa distribucijom osamdeset humanitarnih paketa, za socijalno ugrožene sugrađane, korisnike programa “Pomoć u kući”, starija lica na ruralnom području, dok ćemo u narednim danima organizovati akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, u saradnji sa partnerima realizovati već dogovorene aktivnosti na poboljšanju uslova života licima u stanju socijalne potrebe”, saopštio je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.
Živković je dodao da opštinski Crveni krst uz pomoć lokalne samouprave, partnera i Crvenog krsta Crne Gore svakodnevno brojnim aktivnostima čini sve kako bi se umanjile i sanirale posledice koronavirusa.
On je i ovu priliku ikoristio da pozove sugrađane da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje kako bi svi dali doprinos da se što lakše prevaziđe trenutna epidemiološka situacija.