Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PEDESET GODINA SREĆNOG ŽIVOTA: IVANKA I VIDO PEŠIĆ PROSLAVILI ZLATNU SVADBU

Ivanka i Vidoje – Vido Pešić iz Bijelog Polja na skroman način obilježili su pet decenija braka, piše dnevni list “Dan”.
U stanu u zgradi “Solidarnosti” na sedmom spratu bilo je malo slavlje, gdje su Vidovi i Ivankini naslednici, troje djece, zet i četvoro unučadi, obradovali slavljenike neočekivanim poklonima.
Za zlatnu svadbu bila je tu specijalno izrađena torta, sa drvetom života, buket cvijeća, dvije uramljene slike, jedna iz prvih dana braka, a druga iz sadašnjeg vremena slavljenika, kolači koji su specijalno stigli iz Budve. I na kraju pečeno jagnje, takođe specijalno stiglo iz Čačka.
Dok evociraju uspomene na svoj srećan i dugovječan brak, zaiskri poneka suza, kako kažu, sreće u očima slavljenika, jer su, kako navode, imali možda i najskladniji brak na ovim prostorima.
“Kad sam iz svog rodnog tada Ivangrada skoknuo te 1970. godine do Bijelog Polja na neku utakmicu, ugledao sam Ivanku i zaljubio se na prvi pogled. Bila je viđena. Prelijepa. I rekao – biće moja ili ničija. I ona nije bila imuna na mene. Zavoljeli smo se i polako upoznavali. I prvi put kad je došla do Ivangrada, današnjih Berana, ja je ostavio da sa mnom živi. I srećan sam, što sam to uradio. Proveli smo godine u ljubavi i sreći”, kazuje Vido, a Ivanka dodaje da je vrijeme brzo prošlo.
“Kao da je juče bilo kad smo se sreli. I uvijek bili nerazdvojni. Da Bog da svakome ovo što smo mi zajedno proživjeli”, kaže Ivanka, dok je Vido grli i nakon toliko godina dokazuje svoju ljubav ističući da je njihov brak za primjer.
“Sve nam je bilo u slozi i ljubavi. Dok su se rađala djeca, onda na red došla i unučad. Sad ćemo najsrećniji biti kad budemo postali prababa i pradjeda jer su moje unučice stasale za udaju”, priča Ivanka i naglašava da je srećna što je došla u Crnu Goru iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj.
“Meni kao Hrvatici ovdje je prelijepo. Nikad nijednu ružnu riječ na račun toga čula nijesam. Svi su me poštovali i voljeli”, ističe ona i za Vida kaže da je on najuzorniji suprug na svijetu.
“Ništa mu nikad nije teško bilo da uradi. Pravi je suprug, otac i djed”, hvali Ivanka svog životnog saputnika dodajući da kad bi se ponovo rodila izabrala bi njega i sa njim gradila budućnost.