Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OPŠTINA BIJELO POLJE I OPŠTINSKI CRVENI KRST NASTAVLJAJU REALIZACIJU PROJAKTA “NJEGA STARIH LICA”

OPŠTINA BIJELO POLJE I OPŠTINSKI CRVENI KRST NASTAVLJAJU REALIZACIJU PROJAKTA “NJEGA STARIH LICA”

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović i koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković, potpisali su danas Ugovor. Kojim se nastavlja realizacija projekta “Njega starih lica” na teritorije bjelopoljske opštine.

Predsjednik Petar Smolović danas je ugostio geronto domaćiće, čiji rad Opština Bijelo Polje godinama podržava obezbjeđivanjem sredstava iz budžeta. Gdje je naglašeno da je vrijednost projekta 50. 000 €, te da će biti upošljeno osam gerontodomaćica i jedna medičinska sestra.

Predsjednik Smolović je kazao da je kroz tri projekta u Bijelom Polju angažovano 27 geronto domaćica i dvije medicinske sestre koje obilaze preko 200 korisnika.

Koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković zahvalio se lokalnoj samoupravi i predsjedniku Smoloviću u ime korisnika na veoma značajnom projektu. Koji će u mnogome olakšati uslove života sugradjanima starije dobi.

“Lokalna samouprava i opštinski Crveni krst će i u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti starijim sugradjanima, ne samo kroz ovaj program već i kroz niz drugih koje zajednički sprovodimo”. Naveo je Živković.

Geronto domaćice iskazale su zahvalnost predsjedniku Smoloviću i Opštini što su podržali nastavak ovog značajnog projekta.

Podsjećamo da gerontodomaćice korisnicima programa pružaju usluge: nabavke hrane, pomoći u pripremi obroka. Pomoći pri kretanju, pomoći pri održavanju lične higijene i higijene prostora, pomoći pri plaćanju računa. Posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana stana i uređaja za domaćinstvo, nabavku ljekova i odvođenje na preglede.