Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

NVO EUROMOST: CRNA GORA EKOLOŠKA DRŽAVA SAMO NA PAPIRU

NVO EUROMOST: CRNA GORA EKOLOŠKA DRŽAVA SAMO NA PAPIRU

Sadašnja garnitura Vlade i predstavnici Ministarstva Ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i njihovi predhodnici. Prvo gledaju svoje lične interese, kazali su iz NVO “Euromost” iz Bijelog Polja.


“Ekolška država Crna Gora je samo na papiru, ali borba za nju tek počinje. Posebno će biti velika kada se krene u projekte izgradnje Hidroelektrana Buk-Bijela, Hidroelektrana Komarnica, kao i Hidroelektrana na Limu u Brodarevu”, navode oni.

NVO EUROMOST: CRNA GORA EKOLOŠKA DRŽAVA SAMO NA PAPIRU


Kako kažu, tada će sve Ekološke organizacije zajedno sa građanima iz Crne Gore, Srbije i BIH da krenu u odbranu ovih rijeka. Već se procenjuje, da će to biti zajednički najveći otpor u cilju zaštite rijeka u regionu. Crna Gora nema čime da se pohvali kada se tiče životne sredine. Rijeke i šume na sjeveru Crne Gore su napadnute sa svih strana. Od izgradnje mHE, do nekontrolisanog odlaganja otpada u rijekama i nekontrolisane sječe šuma- navodi Euromost.


Kako su istakli, sadašnja garnitura Vlade i predstavnici Ministarstva Ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i njihovi predhodnici, prvo gledaju svoje lične interese, pa nakon toga samo govore kako se oni bore za ekološku državu.


“Već sumnjamo da su pojedini predstavnici ovog Ministarstva prodali dio Tare i obećali Reapublici Srpskoj, da će zažmuriti na potapanje djela ove rijeke ako krenu u projekat Buk-Bijeli. Ali naša poruka povodom 30. Godina Ekološke države svima njima je, naša borba za Ekološku državu tek počinje. Naša borba za svaki izvor, rijeku, šumu, vodu, će biti toliko jaka da će se daleko i čuti, zato poziv svim donosiocima Odluka u pamet se junaci, ne udarajte na narod, ne udarajte im na život, na porodicu. A nama na sjeveru Crne Gore su šume i vode, naši životi i budućnost naše djece”, zaključuju iz NVO “Euromost”.