Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NEDOVIĆ: SULJEVIĆ OPET ZLOUPOTRIJEBIO FUNKCIJU PREDSJEDNIKA SO BIJELO POLJE

NEDOVIĆ: SULJEVIĆ OPET ZLOUPOTRIJEBIO FUNKCIJU PREDSJEDNIKA SO BIJELO POLJE

Parlamentarna većina u Skupštini opštine Bijelo Polje nije u stanju da okupi dovoljan broj odbornika za održavanje sjednica, čemu svjedoči nepostojanje kvoruma za današnji rad, saopštio je odbornik Pokreta Evropa sad (PES) u SO Bijelo Polje Velimir Nedović.


On je kazao da i pored neodržavanja sjednice, predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević ipak je još jednom uspio da zloupotrijebi svoju poziciju predsjednika lokalnog parlamenta.


Prema riječima Nedovića, Suljević je ničim izazvan, uprkos izostanku kvoruma, započeo sjednicu time što je iznio proizvoljne komentare na račun opozicije dok je pravdao odustvo kolega iz parlamentarne većine.
-To od Suljevića nije ni neočekivano budući da se u svom radu u kontinuitetu vodi dvostrukim aršinima i time unižava poziciju na kojoj se nalazi. Prema Poslovniku o radu, sjednica se ne može započeti bez kvoruma tako da je Suljević to trebalo samo da konstatuje, a ne da de fakto započinje sjednicu i prenos i iznosi svoje sudove o bilo čijim motivima i na račun onih koji nisu prisutni u sali. Na kraju, čitajte gospodine Suljeviću makar Poslovnik prije nego nam bilo šta kažete o parlamentarnoj demokratiji – zaključio je Nedović.


Izvor: Dan