Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

NE DIJELIMO LJUDE NA “NAŠE” I “NJIHOVE”

NE DIJELIMO LJUDE NA “NAŠE” I “NJIHOVE”

Primjer kako se poštuju sve boje kože, vjere i nacije, pokazao je naš sugrađanin Adis Redžepagić. Adis je stekao novog drugara i kroz mali znak pažnje izmamio mu osmjeh na lice.


Da li je to teško? Zašto ne bismo mogli svi ovako da funkcionišemo? Svi zajedno, bez razlika, kao da smo svi iste boje kože, vjere i nacije?

NE DIJELIMO LJUDE NA “NAŠE” I “NJIHOVE”


“Ovom dječaku je ime Šefćet. Često je mali prolazio pored moje kuće sa bratom, zvao sam ga jedne prilike da se upoznamo i mali me je jako oduševio svojom pričom, imao sam osjećaj da razgovaram sa dječkom od 30 godina, a ne sa djetetom od 9 godina. Zavolio sam ga, i on mene, pa sam mu u znak prijateljstva poklonio metalni autić sto je njega to jako učinilo sretnim. Ne dijelim ljude po boji kože ili po vjeri ili naciji, volim sve ljude i volio bi se svi tako volimo, da se vise ne dijelimo na naše i njihove, već da smo svi braća i sestre jer svi živimo pod istim nebom, isto nas sunce grije i zato širimo ljubav i budimo tolerantni jedni prema drugima jedino tako možemo krenuti u ljepše sjutra za nas, za generacije koje dolaze”, rekao je Adis za VBP portal.


Ovo je primjer našeg dragog sugrađanina na koji se trebamo svi ugledati.


Zajedno