Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NAJAVA: SJUTRA U BIJELOM POLJU ZAPRAŠIVANJE KOMARACA

Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje, u četvrtak 27.avgusta sa početkom u 19.00h, će sprovesti mjere suzbijanja svih formi komaraca na području Bijelog Polja.
Opština Bijelo Polje preko svog Sekretarijata svake godine sprovodi preventivne dezinsekcije – tretmaan uništavanja komaraca, sa zemlje, kako larvi tako i odraslih formi, kao jednu od opštih mjera prevencije u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.
Kako su najavili iz ovog Sekretarijata sjutra će biti sprovedena sistemataska dezinsekcija javnih površina u gradskoj zoni što će omogućiti da za kraći vremenski period tretmanom budu uništeni ovi prenosioci zaraznih bolesti.
“U cilju sprječavanja i suzbijanja zaraznih bolesti Opština Bijelo Polje svake godine u saradnji sa Institutom za javno zdravlje uz saradnju sa Upravom za inspekcijske poslove, Odsjek za zdravstveno – sanitarnu inspekciju sprovodi mjere dezinsekcije – tretmana uništavanja komaraca kako larvi tako i odraslih formi na području grada, kao jednu od opštih preventivnih mjera”, istakao je Jasmin Ćorović sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.
Usled mjera dezinsekcije koje se preduzimaju ne samo da bismo smanjili broj ovih insekata, već i da bismo predupredili pojavu komaraca koji prenose zarazne bolesti, veoma je važno zaštititi pčele pošto one spadaju u osjetljivu grupu insekata.
“Ovim putem apelujemo na pčelare Bijelog Polja da svoje pčele u četvrtak u periodu od 19:00 do 20:30 časova, nikako ne puštaju na ispašu, već da ih zatvore u košnice”, zaključio je Ćorović.
Sekretarijtat podsjeća da se ova mjera sprovodi namjanje šest puta godišnje te da građani svakog radnog dana od 07 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primijete povećano prisustvo komaraca, pozivom na broj telefona 050 484 805 ili putem elektronske pošte na adresu odrzivirazvoj@bijelopolje.co.me.