Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NAJAVA: SJUTRA U BIJELOM POLJU HUMANITARNI KONCERT ZA BALŠU

Članovi kluba mladih ,,Euromost“ sjutra 10.10. 2020. godine, organizuju humantiranu akciju pod nazivom ,,ZA BALŠU“, kazala je jedna od koordinatorki ove akcije Hana Zoronjić.
„Mladi će u subotu od 11časova početi prikupljanje novčane pomoći za malog Balšu, dok od 19 časova organizuju koncert uz sve mjere NKT-a, na kojemu će učestvovati mladi Bjelopoljci sa svojim muzičkim programom“, kazala je Zoronjić.
Balša Marljukić ima osam i po godina, živi u Sutomoru sa samohranom majkom Draganom i sestrom Milicom koja ima 10 godina, a prije četiri godine Balša se operisao u Beogradu od tumora mozga.
Doktori su mu prilikom hirurškog zahvata uklonili 75% tumora a ostalih 25% su začaourili sa hemoterapijama, navela je Zoronjićka. Njemu su prilikom operacije, ostećeni i očni nervi.
Balša i njegova majka u petak putuju za Tursku i trebaju tamo da ostanu godinu dana zbog terapija.
Fond zdravstva finansira troskove terapija ali smjestaj je njihov i treba im za godinu dana 25.000,00€ za smještaj.
Oni su skupili 7.500,00€ i zbog toga smo pokrenuli ovu akciju sakupljanja novčanih sredstava, da bi sakupili ostali dio novca, navela je Zoronjićka.
Džejla Alihodžić, takođe jedna od koordinatorki Humanitarne akcije ,,Za Balšu” je kazala, da su se oni pismeno obratili i Fondu zdravstva, koji im je pismeno potvrdio da Fond finansira kroz zdravstveno osiguranje samo liječenje, kao i prevoz avionske karte za Balšu i pratioca, a ukoliko se liječenje sprovodi ambulantno, troškove smještaja i hrane snosi porodica.
Ukupna suma novca koja je potrebna za Balšu je 17.500,00 eura i očekujemo, da će naši sugradjani koliko mogu donirati za Balšu, a naravno očekujemo podršku svih u Crnu Goru, zato pozivamo sve, od gradjana, privrednika do lokalnih i državnih institucija u Crnoj Gori , da svi odvojimo samo dio novca, koji će za sve nas biti mali, a za malog Balšu veliki.