Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NAGRADA ZA ALISU HAJDARPAŠIĆ, NOVINARKU TV VIJESTI

NAGRADA ZA ALISU HAJDARPAŠIĆ, NOVINARKU TV VIJESTI

Novinarka i reporterka TV Vijesti iz Bijelog Polja Alisa Hajdarpašić osvojila je treće mjesto na konkursu za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore, kroz projekat EU4ME.

Hajdarpašić je uradila priču o podršci Evropske unije u rješavanju problema zagađenog vazduha u Pljevljima i Bijelom Polju kroz programe za podsticaj energetske efikasnosti.

Na tradicionalnom konkursu koji je organizovalo ministarstvo evropskih poslova u maju povodom Dana Evrope prvo mjesto osvojila je novinarka Radio Televizije Nikšić Maja Lalatović, dok je drugo zauzela novinarka TV Prva Ivana Boljević.

NAGRADA ZA ALISU HAJDARPAŠIĆ, NOVINARKU TV VIJESTI

Lalatović je napravila priču o postrojenju za preradu nus proizvoda životinjskog porijekla, čiju izgradnju će finansirati EU. Boljević je napravila priču o podršci Evropske unije poljoprivrednim proizvođačima.

Pravo da učestvuju u konkursu imali su novinari i novinarke lokalnih i nacionalnih medija. Njihov zadatak bio je da objave priče o uticaju evropske integracije na unapređenje ljudskih prava, kako EU projekati utiču na život građana i o primjerima sprovođenja evropskih standarda i politika.

Stručni žiri koji je odabrao najbolje priče činile su predstavnice Ministarstva evropskih poslova i Ministarstva kulture i medija, kao i višestruko nagrađivana novinarka Svetlana Mandić. Svečana dodjela nagrada biće organizovana tokom juna u Podgorici.