Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NADLEŽNI JOŠ NIJESU OBJAVILI PRECIZNE PODATKE POMOĆI BJELOPOLJSKOJ PRIVREDI KROZ PRVI I DRUGI PAKET MJERA

Predsjednik i potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i Milutin Simovič naklonjeni su Bijelom Polju kada su u pitanju strateški važne investicije za dugoročan razvoj našeg grada, pa se vjeruje da je ta praksa prisutna i u raspodjeli pomoći iz prva dva paketa.

Redakcija portala VBP će ovih dana sprovesti istraživanje među građanima, kako su do sada na njih uticali benefiti podrške sa lokalnog I državnog nivoa i šta očekuju od trećeg paketa mjera koji je juče predstavljen.

Gradonačelnik Petar Smolović je danas za zvanični sajt Opštine Bijelo Polje izjavio da je Treći paket mjera impuls za oporavak i razvoj Bjelopoljske privrede.

On je dodao je da ga ohrabruje činjenica što će Vlada u okviru interventnog pristupa subvencionisati zarade i reprogramirati kredite.

“Takođe, smatram veoma važnom odluku da se stopa PDV-a smanji sa 21% na 7% na pripremanje i usluživanje hrane i bezalkoholnih pića u svim uslužnim djelatnostima i to na period od godinu dana, što će biti velika pomoć za ugostitelje”, poručio je Smolović i kazao da očekuje da će uskoro u Bijelom Polju proraditi ugostiteljski objekti:

„Uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci na očuvanju likvidnosti privrede, kroz prethodne linije podrške, osjećam obavezu da kao prvi čovjek grada ukažem na potrebu ponovnog sagledavanja aktuelnih prilika od strane NKT, kako bi došlo do eventualnog skorog popuštanja mjera koje se odnose na zabranu obavljanja ugostiteljske djelatnosti“, zaključio je gradonačelnik Bijelog Polja.

Redakcija portala Vijesti iz Bijelog Polja poziva da se objave statistički podaci o iznosu subvencija i nosiocima tog prava.