Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NA GRANIČNOM PRELAZU DOBRAKOVO I DALJE BEZ GUŽVI, ULAZAK SAMO UZ TEST

Granični prelaz Dobrakovo bilježi manji promet putnika u odnosu na isti period prošle godine. Ulaz iz Srbije u Crnu Goru preko ovog prelaza manji je i do 96%.
Granični prelaz “Dobrakovo” najfrekventniji je na granici između Crne Gore i Srbije. Ove godine promet putnika znatno je manji u odnosu na godinu ranije.
“Na graničnom prelazu Dobrakovo nema gužvi i zadržavanja, a optimalno vrijeme čekanja putnika je oko 20 minuta”, kazao je Veselin Novović iz Granične policije za Novu M.
Kako je kazao, manji promet putnika pripisuje se korona virusu i višemjesečnim zatvorenim granicama. Od 15. avgusta granice su otvorene ali za ulazak u našu zemlju potreban je negativan PCR test ili pozitivan Eliza test.
“Od 15. avgusta od kada je olakšan promet putnika do današnjeg dana državnu granicu je prešlo negdje oko tri hiljade putnika. Ukoliko uporedimo ovaj period godine sa periodom u prošloj godini imamo umanjenje broja putnika za nekih 96 procenata”, rekao je Novović.
Dodajući da dnevno preko Dobrakova prođe oko 1.200 putnika što je preko 10 puta manje u odnosu na godinu ranije, kada je državnu granicu na ovom prelazu dnevno prelazilo između 10 i 15 hiljada putnika.
Novović kaže da se na graničnom prelazu poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela te da se postupa po naredbama Ministarstva zdravlja.