Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MJEŠTANI VRANEŠKE DOLINE NAJAVLJUJU RADIKALNE MJERE ZBOG LOŠE STRUJE

Mještani Vraneške doline, tačnije sela koja gravitiraju mjesnim centrima Tomaševo i Pavino Polje kažu da struja sve češće nestaje.

Predsjednik MZ Tomaševo Vesko Gogić ističe za “Dan” da je problem eskalirao proteklih dana i da je izazvao veliko nezadovoljstvo mještana.

“Struju imamo „samo na kašičicu”. Nestane odjednom, izjutra oko osam sati, a dođe oko 19 časova. I tako svaki drugi dan”, kaže Gogić, ističući da su mještani prinuđeni da preduzmu radikalnije mjere, jer ih je izdalo strpljenje.

“Znamo da je počela rekonstrukcija niskonaponske mreže, koja je trebalo da se radi još prošle godine. Ipak, kako smo saznali, zbog raznih tendera radovi počeli proljetos, i od tada su počele naše muke. Dogovorili smo se da opkolimo trafostanicu u Čokrlijama, i ne dozvolimo radnicima Cedisa da uđu. To je jedan vid revolta, a drugi da njihovim radnicima i monterima ne dozvolimo da idu preko naših imanja i livada”, poručuje Gogić, ističući da su im računi isti, iako uglavnom nemaju struju.

Kako navodi Slobodan Leković, predsjednik MZ Pavino Polje, isti problemi muče i njih, kao i komšije iz Tomaševa.

“Mora se razmišljti o poljoprivrednim proizvođačima. Ljudi imaju brente, farme, mljekare… Bave se poslom od kojih zavisi egzistencija njihovih porodica. Kad nema struje, sve stane. Apelujem na nadležne da hitno preduzmu mjere, jer su mještani na ivici strpljenja”, poručuje Leković.

Iz CEDIS-a su saopštili da je u ovoj godini u Bijelom Polju započeo projekat rekonstrukcije stubnih trafostanica (STS).

“Kada je riječ o prekidima u napajanju, neophodno je isključivanje elektrodistributivne mreže zbog izvođenja radova koji se jedino mogu realizovati u beznaponskom stanju. Napominjemo da je zbog složenosti i obima poslova dosta često potrebno uspostavljanje beznaponskog stanja cijelom dužinom dalekovoda, što težimo da svedemo na minimum. Informacije o planiranim prekidima u napajanju se objavljuju na našem sajtu, FB stranici i medijima minimum 24 sata prije izvođenja” kazali su iz CEDIS-a.