Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MINISTAR ZDRAVLJA KENAN HRAPOVIĆ POSJETIO BJELOPOLJSKU OPŠTU BOLNICU

Ministarstvo zdravlja nastaviće da podržava sve zdravstvene ustanove i stvara preduslova za povećanje budžeta za tu oblast, kako bi zdravstvenu uslugu i zaštitu podigli na veći nivo, saopštio je ministar Kenan Hrapović.
Hrapović, koji je kako prenosi “Mina” boravio u radnoj posjeti Opštoj bolnici u Bijelom Polju, kazao je da su protekli mjeseci pokazali su značaj ulaganja u zdravstvo i poboljšanje standarda zdravstvenih radnika.
“Ministarstvo zdravlja će nastaviti svoje aktivnosti u pravcu podrške svim zdravstvenim ustanovama i stvaranju preduslova za povećanje budžeta za zdravstvo, kako bi zdravstvenu uslugu i zaštitu podigli na još veći nivo”, saopštio je Hrapović.
Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da su direktorica bolnice Biserka Bulatović i saradnici upoznali Hrapovića sa aktivnostima u vezi sa funkcionisanjem ustanove i prilagođavanjem epidemiji korona virusa.
Hrapović je, kako su kazali, podržao rukovodstvu bolnice i zaposlene u njihovoj borbi sa virusom i rizicima koje nosi ta borba.
Navodi se da su od prvog jula do 24 avgusta hospitalizovana 804 pacijenta i da je obavljeno 3.027 pregleda sa konsultacijama.
„Nastavićemo borbu za očuvanje zdravlja naših pacijenata i trudićemo se da odgovorimo na sve izazove koji nam slijede”, zaključila je Bulatović.